yrkesutbildning av alexandra j.b

Din väg till att bli professionell mental tränare

Trainer of Mind and Brain 2023

Grundutbildning

Trainer of Mind and Brain är en komplett grundutbildning som ger en bred teoretisk grund att stå på och kombineras med konkreta och tillämpbara verktyg för mental träning i praktiken. 

Påbyggnad

För dig som tidigare utbildat dig inom grunderna i mental träning klassas Trainer of Mind and Brain som fortbildning. Är du dessutom utbildad coach är detta ett utmärkt komplement i klientarbetet.  

Teori

 De senaste 15 åren har forskningen om hjärnans biologi och funktion gått framåt med stormsteg. Genom en djupdykning i den senaste neurovetenskapen får du en vetenskaplig grund som ökar din förståelse för hur mental träning påverkar hjärnan.   

Tillämpning

Mental träning består av olika verktyg som gör teorin tillämpbar. Du lär dig de vanligaste metoderna och teknikerna vilket gör att du direkt kan sätta igång och praktisera efter avslutad utbildning.

Praktik

Utbildningen ställer krav på handledning av klienter redan under utbildningstiden. Samtalsmetodik kommer därför utgöra en viktig del av kursmomenten liksom reflektioner och diskussioner kring rollen som mental tränare och samtalsledare.    

Utbildningen kan sammanfattas i tre tematiska block

Block 1

Grundläggande neurovetenskap
med fokus på hjärnans förmåga till förändring. Anatomi, biologi och medvetandet / förändrade medvetandetillstånd utgör huvuddelarna i blocket.

Block 2

Mental Träning och verktyg inom områden som: motivation, mål, vanor, stresshantering, självbild & känsla, prestation m.m. Vi kikar även på området neurohacking och hjärnhälsa.

Block 3

Samtalsmetodik för professionella samtal samt regler, etik & moral i klientarbetet. Övning mellan studenter samt dokumentation av egen klienthantering ingår.

Att arbeta som mental tränare

 

Mental träning är ett praktiskt fält inom personlig utveckling där vi kombinerar samtal med övningar för att hjälpa klienten ta nya steg. Vilket område eller målgrupp man arbetar med är individuellt och baseras oftast på den mentala tränarens egna intressen och erfarenheter. 

I Trainer of Mind and Brain läggs fokus på att verktyg, metoder och tekniker knyts till hjärnans plasticitet – vår inbyggda förmåga att förändras. Oavsett om du vill arbeta med elitidrottare, stressrehab eller ökad livskvalitet är detta grunden för praktiken. 

Du kan vara verksam som mental tränare i egen regi eller inkorporera kunskaperna i din nuvarande anställning. Utbildningen ges via lärocentret TMB Institute som Alexandra J.B är grundare av.  

 

 

För vem? Dig som…

Har stort intresse för personlig utveckling

Vill arbeta med människors livskvalitet och hälsa

Fascineras av människans mentala förmågor, resurser och potentialer

Vill få tillgång till ”game-changer” verktyg 

Vill kunna börja arbeta direkt efter avslutad utbildning

Ser den här typen av arbete som viktigt för framtidens folkhälsa

Ser och skapar möjligheter att använda kompetensen

 

 UPPLÄGG

Totalt 6 utbildningstillfällen á 2 dagar varje månad (alltid tors-fred).  

Datum för HT 2023 kommer snart.

EXAMINATIONER

I utbildningen förekommer praktiska och skriftliga uppgifter som skall vara genomförda innan certifiering ges. 

 REGISTRERING

Registreringen föregås av ett kort samtal via Zoom eller DM/PM/email. Avgiften för utbildningen faktureras. När betalningen inkommit erhålles platsen.  

Önskvärda kriterier för sökande:  

N

Passion för personlig utveckling

N

Hög känslomässig mognad

N

En tro på varje individs potential

N

Viljan att genom kunskap göra skillnad

Investering
40 000 kr

Det finns endast 10 platser inför kursstarten v.37

Anmälan är bindande. Priset är inkl. moms.

 Är du redo att vara en del av framtidens mentala tränare? Du skickar din intresseanmälan. Klicka på knappen för att komma till formuläret.

 

FAQ.

Inom vilka områden kan jag arbeta med mental träning?

Livsstilsförändringar, Stress & utmattning, Målsättning & målbild, Idrott, sport och prestation, Självkänsla, självförtroende och självvärde (vuxna/tonåringar/barn), Mindset coaching, Business coaching och mycket mer.

Neurovetenskap känns lite läskigt, hur avancerat är det?

Denna delen är anpassad för nybörjare utan tidigare kunskaper. Vi går igenom hjärnans delar, dess olika funktioner och biologi på ett så enkelt sätt som möjligt. Fördjupning sker frivilligt och på egen hand utifrån rekommenderad litteratur.

Vad innebär det att vara certifierad?

Certifieringen är ett bevis på att du som student genomfört de obligatoriska moment samt tillskansat dig den kunskap som är grundläggande för utövningen av mental träning. Det intygar att du, genom närvaro, engagemang, klienthandledning, kurslitteratur och dokumentation fullföljt utbildningen.

Jag har läst till beteendevetare, kan detta passa mig då?

Absolut, den mer praktiska utbildningen till Mental Tränare är ett utmärkt komplement till den akademiska grunden som en beteendevetare har.

.

Är utbildningen helt på distans?

Utbildningen är helt digital och ges via Zoom. Det enda som krävs är en dator, kamera och mic. 

.

Jag skulle vilja läsa utbildningen för min egen skull, är det okej eller måste jag arbeta med det direkt?

Som med de flesta utbildningar är det en investering i dig själv, din karriär och din personliga utveckling. Du bestämmer själv vad du vill att din investering skall leda till. Välkommen med din ansökan!

Hur gör jag för att jobba som mental tränare när utbildningen är färdig?

Det bästa sättet att starta upp din karriär som Mental Tränare är som företagare. Då har du frihet att välja hur du vill arbeta. För dig som vill ha en kick-start på din business och slippa kämpa för att få klienter och uppdrag rekommenderar jag sälj- och marknadsföringsutbildaren Marie Wigunsjö. Med hennes tjänster är du up and running som mental tränare på nolltid och tjänar in pengarna du satsat i dig själv under Trainer of Mind and Brain.

Vad skiljer Trainer of Mind and Brain från andra utbildningar inom mental träning?

Det finns många olika utbildningar inom personlig utveckling men som saknar den evidensbaserade förankring som är så viktig. Trainer of Mind and Brain grundar sig i neurovetenskap och den senaste forskningen om hjärnan och hjärnhälsa.