Om Mig

…nyfiken på min story? Be my guest!

 

Uppvuxen utanför Göteborg flyttade jag 2006 till Lund i Skåne för att studera. En återkommande och stundtals kvävande känsla hade gjort sig påmind under flera år. Varför hade människor så svårt att acceptera det som inte ansågs vara norm? Med både fascination och förundran över hur människor gång på gång lät andra bestämma över dess öde blev jag nyfiken. På vilket sätt kunde jag hjälpa dessa individer att frigöra sig från kollektiva begränsningar och ta ansvar för sitt eget liv? Jag kom fram till två saker.

 

1. Genom att vara en förebild för andra och så att säga ”walk the talk”.

2. Genom att konkret vägleda människor i deras egen riktning.


Det är en lyckad kombination som 12 år senare visat sig vara framgångsrik för både mig och andra. Som ni förstår flyttade jag aldrig hem igen. Förälskelsen i den internationella Öresundsregionen och de skånska slätternas gula rapsfält fick mig att stanna kvar permanent. Idag driver jag mitt eget företag, till stor del platsoberoende med egenstyrda arbetstider.  Arbetslivet är inget vi föds in i, som många verkar tro. Vi har faktiskt makten att själva välja hur det skall se ut.

 

Personligt.

Jag får ofta frågan om mina intressen. Det kan vara svårt att svara på då mina intressen i mångt och mycket är mitt arbetsliv. Men det finns något som mitt hjärta klappar extra mycket för och det är att resa. Få saker är både så intellektuellt stimulerande och inspirerande som att få ta del av andra kulturer och utmana sitt eget tänkande. Att äta lunch i Venedig och sen middag i München är inte så dumt det heller… något som sammanfattar mitt sätt att resa mellan länder ganska väl. Alla mina resor har varit viktiga i syfte att få en bred erfarenhet och ett brett perspektiv. Från slummen i Mumbai till gränskontroller på Västbanken, allt har fört med sig viktiga lärdomar!

 

Livsnjutare. 

Jag har blivit kallad livsnjutare av många, kanske för att det finns så mycket i livet att njuta av. Njutning är en form av glädje och det finns mycket som gör mig glad. En god middag i nära vänners sällskap. Mina fyrbenta vänners ovillkorliga hängivenhet och kärlek. Yoga och meditation. Kvittrande fåglar på våren. Doften av rosor utanför fönstret och knarrande snö under fötterna på vintern. Min sambos härliga leende. Countrymusik. Ett riktigt gott rödvin, inköpt i en liten by i norra Italien. En knaprig skorpa på nygräddat bröd. Den härliga känslan av nytvättade och solvarma lakan. 

Klyschan som säger att det är de små sakerna i livet som är viktigast är sant. Klyschor är oftast just det. Sanna menar jag.

Jag hoppas att du lever ditt liv på dina villkor!  

Formell utbildning och kompetens

Diplomerad Personlig Mental Tränare

2013 –  2014

MB Expandera Malmö

Fil.kand i Psykologi

2010 –  2012

Lunds Universitet

Teologexamen

2006 –  2009

Lunds Universitet