ATT VARA NÖJD…

…men inte nöja sig. Går det?

Jajjamen.

Inför den kommande veckan tänkte jag ge er något att bita i! Nämligen frågan – är du NÖJD med ditt liv/kropp/jobb/partner? Eller, nöjer du dig bara för att du inte vet hur du ska ”take it up a notch”…?

Det är en intressant distinktion det där, att vara nöjd men inte nöja sig.

Idag kan man få känslan av att det är fult att vara nöjd. Att man hela tiden borde sträva efter något mer, något bättre. Att se sig själv som ett ofärdigt projekt.

Men vet du – det är helt okej att vara nöjd! Så länge du inte bara ”nöjer” dig av gammal vana…

Jag är nöjd med oerhört mycket i mitt liv. Min relation till min man, mina vänskaper, min kommunikationsförmåga, mitt utseende, min Ralph Lauren väska…  Allt det känns fantastiskt bra, som om det vore svårt att ens ”förbättra”.

Dock innebär det inte att jag NÖJER mig här. Jag vill utveckla nya vänskaper, jobba ännu mer med mig själv, inhandla nya väskor etc. Jag vill kunna vara tacksam och glad för det jag har, men med den fortsatta möjligheten att skaffa ännu mer.

______________________________

Så mina vänner!

Vad är du som mest nöjd med just nu? Tänk stort och brett, smått och pyttelitet!

Vad ”nöjer” du dig med och varför? Vad sätter stopp? Vilka lösningar finns?

Vad är skillnaden för DIG vad gäller att vara nöjd och nöja sig?

______________________________

Ni kommer ihåg förra veckans inlägg va? Om att plötsligt drar någon ur sladden?

Exakt.

Lev inte bara i känslan av att ”nöja” dig. Definiera vad du har men också vad du vill ha mer av och KÖR!  

Trevlig måndag på er!